Skip to main content

Δημιουργήστε εξουσία και εμπιστοσύνη μέσω εμπειριών με επίκεντρο τον χρήστη

By Nahla Davies
OCTOBER 3, 2023
Της Nahla Davies

Για να επιτύχετε επιτυχία στο μάρκετινγκ, την απόκτηση των καταναλωτών και τη διαρκή αφοσίωση στην επωνυμία, είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτύξετε εξαιρετικές εμπειρίες με επίκεντρο τον χρήστη.

Ενώ ο οργανισμός σας προφανώς κατέχει γνώσεις σχετικά με τα πρόσωπα των καταναλωτών και τη στόχευση κοινού, ο όρος “με επίκεντρο τον χρήστη” μπορεί να σας είναι ξένος. Με ποιους τρόπους μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός του δίνει προτεραιότητα στην εμπειρία των χρηστών έναντι των πωλήσεων και άλλων οργανωτικών στόχων;

Αυτό το άρθρο ορίζει εμπειρίες με επίκεντρο τον χρήστη, περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας τους και εξηγεί πώς μπορείτε να τις εφαρμόσετε για να αυξήσετε την αξιοπιστία και την αξιοπιστία του ιστότοπού σας.

Τι είναι οι εμπειρίες με επίκεντρο τον χρήστη;

Οι επώνυμες εμπειρίες που δίνουν προτεραιότητα στην ικανοποίηση των χρηστών, τη διαισθητικότητα (ευκολία χρήσης) και τα συνολικά θετικά αποτελέσματα των χρηστών θεωρούνται με επίκεντρο τον χρήστη. Παραδείγματα εμπειριών με επίκεντρο τον χρήστη περιλαμβάνουν:

Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, ένα φίλτρο γεωγραφικής τοποθεσίας εντοπίζει την ακριβή τοποθεσία του προκειμένου να του παρέχει σχετικό περιεχόμενο.

Ένας πελάτης ξεκινά την επικοινωνία με την υποστήριξη πελατών μέσω ενός ευδιάκριτου εικονιδίου που εμφανίζεται στον ιστότοπό σας και λαμβάνει αμέσως τη βοήθεια που απαιτείται για την επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος.

Ένας επισκέπτης στον ιστότοπό σας που μπορεί να εντοπίσει ευεργετικό περιεχόμενο με γρήγορη φόρτωση χωρίς να καταβάλει υπερβολική προσπάθεια.

Κάθε μία από αυτές τις εμπειρίες μοιράζεται το κοινό χαρακτηριστικό ότι παρέχει στον χρήστη μια ευχάριστη και αβίαστη αλληλεπίδραση με την επωνυμία σας. Μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη είναι συνήθως ανεπαίσθητη στον χρήστη. Οι ενέργειες που απαιτούνται για την εκπλήρωση μιας ανάγκης είναι σχεδόν αβίαστες, στο βαθμό που δεν δίνουν καμία σκέψη στον ιστότοπο.

Τι είναι το User-Centric UX Design;

Το Centrifugal on users UX design, που εναλλακτικά αναφέρεται ως user-centric design (UCD), είναι μια κυκλική μεθοδολογία ανάπτυξης ιστού που δίνει έμφαση στη δημιουργία και τροποποίηση ιστότοπων με κύρια εστίαση στη διασφάλιση της ικανοποίησης των επισκεπτών και στη δημιουργία εμπειριών με επίκεντρο τον χρήστη.

Η κατανόηση του UCD απαιτεί εξέταση των τεσσάρων κύριων φάσεων του:

Αναγνώριση των επισκεπτών του ιστότοπού σας – χωρίστε τους σε δευτερεύοντα και κύρια είδη κοινού με βάση τα κοινά σημεία.

Προσδιορισμός των ενεργειών που πρέπει να εκτελέσει ένας χρήστης στον ιστότοπό σας (ή σε σχέση με ένα συγκεκριμένο στοιχείο, όπως μια σελίδα ή μια φόρμα).

Ανάπτυξη λύσεων για τη σημαντική βελτίωση της χρηστικότητας και της απόλαυσης του ιστότοπού σας ή της επιδιωκόμενης αλληλεπίδρασης. Μετά τη σύγκριση των αποτελεσμάτων με τις προδιαγραφές, η διαδικασία επαναλαμβάνεται επαναληπτικά.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να σχεδιάσει έναν μινιμαλιστικό ιστότοπο που να διαθέτει μια οπτικά ελκυστική αρχική σελίδα και ένα τακτοποιημένο ένθετο μενού που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της διεπαφής. Ωστόσο, πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια με τη σαφήνεια του αριστερού μενού πλοήγησης ή την απρόσιτη λειτουργία του σε κινητές συσκευές.

Η εφαρμογή μιας προσέγγισης με επίκεντρο τον χρήστη συνεπάγεται τον εκτενή επανασχεδιασμό και την ανακατασκευή της πλοήγησης του ιστότοπου για να διασφαλιστεί η ξεκάθαρη προσβασιμότητα από όλες τις σελίδες. Στη συνέχεια, ένα υποσύνολο του επιδιωκόμενου κοινού θα συμμετέχει στη δοκιμή του ενημερωμένου ιστότοπου.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Κάνοντας τον ιστότοπό σας πιο φιλικό προς το χρήστη και πιο απλό στην πλοήγηση, αυξάνετε τον αριθμό των μετατροπών. Θεωρήστε ότι ο σχεδιασμός UX με επίκεντρο τον χρήστη είναι μια φιλοσοφία ανάπτυξης και σχεδίασης για τον ιστό που δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες και τις επιθυμίες των τελικών χρηστών. Αυτό μπορεί τελικά να είναι επωφελές για την επωνυμία σας!

Δημιουργία αρχής επωνυμίας και αξιοπιστίας στον ιστότοπό σας

Αναζητάτε συγκεκριμένες στρατηγικές για την ενσωμάτωση του σχεδιασμού με επίκεντρο τον χρήστη στον ιστότοπό σας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείτε αξιοπιστία και αξιοπιστία. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι με τις οποίες μπορούν να αποκτηθούν άμεσα πλεονεκτήματα χρησιμοποιώντας το UCD.

1. Αναπτύξτε μια διάταξη ιστότοπου που προωθεί την ανακάλυψη έγκυρου περιεχομένου.

Είναι πιθανό η επωνυμία σας να δημιουργεί ήδη έγκυρο περιεχόμενο, όπως αναρτήσεις ιστολογίου, λευκές βίβλους και σεμινάρια. Ωστόσο, αυτό δεν σας ωφελεί, εκτός εάν το κοινό για το οποίο θέλετε, που φτάνει στον ιστότοπο μέσω άλλων σελίδων, μπορεί να εντοπίσει και να δει το περιεχόμενο του ιστολογίου σας.

Εφαρμόστε ή αναθεωρήστε τον ιστότοπό σας δίνοντας έμφαση στις σχέσεις περιεχομένου – υποκινεί διακριτικά προς την κατεύθυνση σχετικού, δυνητικά ελκυστικού περιεχομένου, στρατηγικά τοποθετημένου σε λογικές συγκυρίες όπου ένας χρήστης μπορεί να σκεφτεί να ολοκληρώσει την επίσκεψή του. Αυτό διευκολύνει την ταχεία και αβίαστη ανακάλυψη έγκυρου περιεχομένου από το κοινό σας, επεκτείνοντας έτσι την παρουσία του στον ιστότοπό σας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα καρουζέλ για την προβολή περιπτωσιολογικών μελετών ή αναρτήσεων ιστολογίου που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη σελίδα υπηρεσίας, προβάλλοντας έτσι την εμπειρία σας σε αυτόν τον τομέα. Η συμπερίληψη εσωτερικών συνδέσμων που βοηθούν την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης στην ανίχνευση και την απόκτηση πλαισίου για έναν ιστότοπο είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα του σχετικού περιεχομένου.

Ανεξάρτητα από αυτό, οι καταναλωτές θα αναπτύξουν υποσυνείδητα μεγαλύτερο σεβασμό για την επωνυμία σας και τους ισχυρισμούς της σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες όσο πιο εύκολα μπορούν να εντοπίσουν το έγκυρο περιεχόμενό σας.

2. Βάλτε το Social Proof Front and Center

Η κοινωνική απόδειξη είναι απόλυτη αναγκαιότητα στη σύγχρονη εποχή. Ένα σημαντικό ποσοστό διαδικτυακών καταναλωτών δεν θα προχωρήσει σε μια αγορά ή ακόμη και θα ξεκινήσει μια διαδικασία μετατροπής, εκτός εάν ένας σημαντικός αριθμός πρόσφατων, θετικών μαρτυριών πιστοποιεί την εν λόγω επωνυμία.

Συμπεριλάβετε οποιαδήποτε απόδειξη κοινωνικής δικτύωσης διαθέτετε, όπως βίντεο μαρτυριών ή θετικές κριτικές, στον ιστότοπό σας. Αυτή η βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει άμεσα τυχόν εναπομείνασες ανησυχίες ή ανησυχίες που μπορεί να έχει ένας καταναλωτής. Η εφαρμογή κοινωνικής απόδειξης σε κοντινή απόσταση από σημεία μετατροπής, όπως εικονίδια παρότρυνσης για δράση ή φόρμες εγγραφής, μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό επιτυχών ολοκληρώσεων.

Επιπλέον, είναι δυνατή η ενσωμάτωση περιγραφών των προϊόντων ή των υπηρεσιών που αναφέρονται σε αυτές τις μαρτυρίες χρηστών ή σε βίντεο αποδεικτικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό θα επέτρεπε στους υποψήφιους επισκέπτες να διακρίνουν αμέσως ποια προϊόντα συγκέντρωσαν τα πιο ευνοϊκά σχόλια από τους προηγούμενους πελάτες σας.

3. Εφαρμόστε λύσεις για το άμεσο σημείο πόνου (ή επίδειξη ικανότητας)

Θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε τα κοινά σημεία πόνου που βιώνουν οι πελάτες και οι υποψήφιοι επισκέπτες σας, βάσει έρευνας ή σχολίων. Είναι προς το συμφέρον σας να αποδείξετε ότι μπορείτε να ανακουφίσετε αμέσως αυτά τα σημεία.

Ενώ το “δείξε, μην το πεις” είναι πιο σημαντικό όταν πρόκειται για κοινωνική απόδειξη, εξακολουθεί να είναι αποδεκτό να προσδιορίζεις πώς θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα του χρήστη. Ενσωματώστε τη μοναδική σας πρόταση πώλησης στην αφήγηση της επωνυμίας σας.

Αυτό αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του σχεδιασμού με επίκεντρο τον χρήστη και θα πρέπει να εκτελείται άμεσα. Για παράδειγμα, σχεδιάστε την αρχική σας σελίδα για να διατυπώσετε μια πλασματική πρόκληση που αντιμετωπίζει ένας νέος επισκέπτης, ακολουθούμενη από την ενσωμάτωση ενός εικονιδίου που κατευθύνει τον χρήστη στην αντίστοιχη ανάλυση.

4. Εξασφάλιση προσβασιμότητας για κινητά

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι μόνο προσβάσιμος σε χρήστες κινητών, αλλά και σε υψηλή πλοήγηση σε κινητές συσκευές μέσω του σχεδιασμού και της συντήρησής του.

Δεδομένου ότι οι κινητές συσκευές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% της συνολικής επισκεψιμότητας στο Διαδίκτυο, είναι επιτακτική ανάγκη για την επωνυμία σας να προβλέψει προληπτικά ότι ένα σημαντικό μέρος των επισκεπτών της θα χρησιμοποιεί smartphone και tablet για πρόσβαση στο περιεχόμενο, τα μενού και άλλα στοιχεία πλοήγησης.

Σε αυτό το βαθμό:

Βεβαιωθείτε ότι τυχόν πρόσθετα οπτικά στοιχεία ή αρχεία βίντεο που εμφανίζονται στον ιστότοπό σας είναι συμπιεσμένα ή ελαχιστοποιημένα.

Συνιστάται να αποτρέψετε την προτροπή στους χρήστες κινητών να εγκαταστήσουν πολλά βίντεο ή κινούμενα στοιχεία πριν από την έναρξη της αλληλεπίδρασης με το περιεχόμενό σας.

Εάν απαιτείται, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για να μετατρέψετε εικόνες HEIC σε εικόνες JPG προκειμένου να βελτιώσετε την οπτική γοητεία του περιεχομένου χωρίς να επηρεάζετε τους χρόνους φόρτωσης.

Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τα αιτήματα HTTP όποτε είναι εφικτό.

Αναπτύξτε μια διάταξη κουμπιών που επιτρέπει το αβίαστο χτύπημα με το δάχτυλο ή τον αντίχειρα, εκτός από τη λειτουργία κλικ μέσω του δρομέα του ποντικιού.

Η εφαρμογή αυτών των δευτερευουσών προσαρμογών θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία δημιουργίας εμπιστοσύνης της επωνυμίας μεταξύ των πελατών σας.
“Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές όταν ανανεώνετε τον ιστότοπο της επωνυμίας σας και απευθυνθείτε εάν θέλετε να λάβετε βοήθεια από ειδικούς! ”
Nahla Davies

Εγγραφείτε στο Newsletter μας: