Skip to main content

Μέθοδοι για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη στο (footer) του ιστότοπού σας

Του Ντέιβιντ Κάμπελ
31 ΜΑΪΟΥ 2023
Του Ντέιβιντ Κάμπελ

Τα υποσέλιδα σε έναν ιστότοπο είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση μιας ευχάριστης εμπειρίας ανάγνωσης.

Με την εξέταση μιας ποικιλίας ισχυρών σχεδιαστικά ιστοτόπων, θα διακρίνει κανείς ότι τα υποσέλιδα τους διαθέτουν εξαιρετικά χρήσιμο σχεδιασμό και διάταξη. Δεδομένης της σημασίας του υποσέλιδου για τη συνολική εμπειρία του χρήστη, αυτό δεν είναι τυχαίο.

Η χρήση του υποσέλιδου του ιστότοπου για τη διατήρηση των επισκεπτών αφού φτάσουν στο κάτω μέρος μιας σελίδας είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Συνήθως, εκθέτει στοιχεία μενού που παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τις προσφορές του. Μπορεί να περιέχει λεπτομέρειες όπως πληροφορίες επικοινωνίας και υποστήριξης ή μπορεί να περιορίζεται σε στοιχεία πλοήγησης.

Είναι υψίστης σημασίας το SEO να παρέχει στους επισκέπτες ζωτικής σημασίας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας και των πολιτικών του ιστότοπου.

Ένας ”χάρτης” θερμότητας μπορεί να παρέχει πληθώρα πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με τα στοιχεία του υποσέλιδου σας που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Ίσως εκπλαγείτε από τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιείται: Πάνω απ’ όλα, το υποσέλιδο χρησιμεύει ως η τελευταία εντύπωση που έχουν οι επισκέπτες από οποιαδήποτε σελίδα συναντούν κατά την είσοδο στον ιστότοπό. Επομένως, είναι σημαντικό να είναι ενημερωτικό, φιλικό προς το χρήστη και εύκολα προσβάσιμο.

Συνεπώς, ένα προσεκτικά κατασκευασμένο υποσέλιδο έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά τη διατήρηση των επισκεπτών και να τους κατευθύνει αποτελεσματικά σε πρόσθετες ενότητες του ιστότοπου.

Χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές για τα υποσέλιδα ιστοτόπων για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει.

1. Κρατήστε τους απλούς

Η δομή του υποσέλιδου του ιστότοπού σας θα πρέπει να διευκολύνει την πλοήγηση. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι όλες οι απαραίτητες πληροφορίες είναι εύκολα προσβάσιμες στους επισκέπτες χωρίς να απαιτείται από αυτούς να κάνουν κύλιση πίσω στην κορυφή. Διαφορετικά, μπορεί να γίνουν αδιάφοροι.

Δώστε προτεραιότητα στα κρίσιμα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας, των βασικών σελίδων και των υπερσυνδέσμων σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όταν υπάρχουν πολλοί σύνδεσμοι για οργάνωση στην οθόνη, όπως αυτοί για κατηγορίες προϊόντων ή υπηρεσίες, η κάθετη στοίχιση είναι μια αποτελεσματική μέθοδος.

Κατά την ενσωμάτωση μιας εικόνας, επιλέξτε μια που εμφανίζει αναγνωσιμότητα και κατανόηση σε μειωμένη διάσταση. Θα πρέπει να αποφεύγονται πολύπλοκα γραφήματα και στατιστικά στοιχεία.

Εξετάστε το περιεχόμενο του υποσέλιδου στον ιστότοπο του yoosor. Έχουμε συμπεριλάβει έναν σύνδεσμο πρόσληψης που είναι τόσο καλά οργανωμένος όσο και πιο απλό στην πλοήγηση.Δεν πρέπει να υπάρχει πολυπλοκότητα στο σχέδιο. Χρησιμοποιήστε τυπογραφία και χρώματα που δημιουργούν μια ενιαία αισθητική σε όλο τον ιστότοπό σας. Αυτά, θα πρέπει να αντιστοιχούν στη στρατηγική της επωνυμίας σας και να υπάρχουν στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, email, στις διαφημίσεις και σε άλλο ψηφιακό υλικό.

Με το κατάλληλο περιθώριο και το κατάλληλο διάστημα, το υποσέλιδο ενός ιστότοπου μπορεί να εμφανίζεται πιο βελτιωμένο και ευανάγνωστο σε πολλές συσκευές. Διατηρώντας τη συνέπεια στο μέγεθος γραμματοσειράς, το βάρος, το ύψος των γραμμών και την απόσταση των γραμμάτων, μπορεί κανείς να ενισχύσει την οπτική γοητεία ενός ιστότοπου, να προβάλει μια πιο επαγγελματική εικόνα και να επιτύχει αποτελεσματικά τους στόχους προσβασιμότητας.

2. Συμπεριλάβετε συνδέσμους σε βασικές σελίδες

Αυτή η βέλτιστη πρακτική για τα υποσέλιδα ιστοτόπων σχετίζεται με την πλοήγηση. Για να μην χρειάζονται οι χρήστες να κάνουν κύλιση προς τα πάνω, ένα αποτελεσματικό υποσέλιδο θα πρέπει να περιλαμβάνει τις πιο σημαντικές επιλογές και ομαδοποιήσεις από το κύριο μενού.

Εσωτερικοί σύνδεσμοι προς την αρχική σας σελίδα (συνήθως ένα συνδεδεμένο λογότυπο), ή σελίδα “Σχετικά με εμάς”, το περιεχόμενο σταδιοδρομίας και τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες περιλαμβάνονται σε αυτές τις επιλογές πλοήγησης.

Για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα του οργανισμού συνδέσμων σας, ταξινομήστε τους συνδέσμους σε διακριτές και σχετικές κατηγορίες, όπως Προϊόντα, Υπηρεσίες κ.α.

Μια πιθανή προσέγγιση είναι η χρήση της πιο σημαντικής σελίδας και η παροχή συνδέσμων προς τις διάφορες κατηγορίες εάν κάποιος διαθέτει εκτεταμένη ποικιλία περιπτωσιολογικών μελετών και ιστολογίων. Αυτό θα διευκολύνει την πλοήγηση στον ιστότοπό σας και την ανακάλυψη ωφέλιμου περιεχομένου από τους επισκέπτες.

Η επιλογή του κύριου περιεχομένου και της δομής των βασικών συνδέσμων υποσέλιδου με προσοχή δεν θα βελτιώσει μόνο την πλοήγηση στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, μπορείτε να βοηθήσετε στη βελτιστοποίηση του SEO σας. Μια πλοήγηση που είναι καλά οργανωμένη θα βοηθήσει τους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης να κατανοήσουν τις πιο σημαντικές σελίδες σας. Αυτά επηρεάζουν την αξιοπιστία και την αξιοπιστία σας, τα οποία είναι κρίσιμα στο SEO.

Λάβετε υπόψη ότι οι σύνδεσμοι του υποσέλιδου δεν πρέπει να αποτελούν το σύνολο μιας σελίδας. Δεν θα πρέπει να επιχειρήσουν να υποκαταστήσουν την κύρια πλοήγηση μενού του ιστότοπου για χάρη μιας μινιμαλιστικής αισθητικής. Η υπεραπλούστευση επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία χρήστη.

3. Συμπεριλάβετε Φόρμα Εγγραφής στο Newsletter

Επιπλέον, μια φόρμα εγγραφής σε ενημερωτικό δελτίο μπορεί να ενσωματωθεί στο υποσέλιδο του ιστότοπου για να διευκολύνει τη συλλογή και την επικύρωση διευθύνσεων email για τη λίστα συνδρομητών. Είναι λογικό να τοποθετείτε περιεχόμενο στο υποσέλιδο, δεδομένου ότι οι επισκέπτες του ιστότοπου πιθανότατα θα περιηγηθούν στο κάτω μέρος της σελίδας αναζητώντας συνδέσμους ιστολογίου ή στοιχεία επικοινωνίας. Δεν θα παραβλέψουν τη φόρμα της κύριας γενιάς σας όταν το κάνουν.

Ακόμη και στο υποσέλιδο, η φόρμα για το ενημερωτικό δελτίο σας πρέπει να ξεχωρίζει. Ακόμα κι αν η φόρμα σας είναι άψογα ενσωματωμένη με τα άλλα στοιχεία, εξακολουθεί να είναι δυνατό για τους επισκέπτες να την παραβλέψουν.

Με πολλές μεθόδους, μπορείτε να προβάλετε τη φόρμα σας.

Πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την εφαρμογή αυτής της προσέγγισης. Θα πρέπει να υπάρχει περιορισμένος αριθμός πεδίων στη φόρμα σας. Δεν είναι επιθυμητό οι επισκέπτες να αποθαρρύνονται από τον εκτεταμένο αριθμό των απαιτούμενων πεδίων. Πέντε πεδία φόρμας είναι το μέγιστο που προτείνει η Gartner για αυξημένες μετατροπές.

Εγγραφείτε διασφαλίζοντας ότι η παρότρυνση για δράση είναι τόσο πειστική όσο και απλή.

4. Εισαγάγετε Νομικές Πληροφορίες

Συνηθίζεται να συμπεριλαμβάνεται η συγγραφή και η ιδιοκτησία ενός ιστότοπου στην ενότητα του υποσέλιδου.

Νομικές λεπτομέρειες πρέπει να περιλαμβάνονται στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας, καθώς η δήλωση απορρήτου σας είναι ζωτικής σημασίας για τα SEO. Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται για την προστασία των δημιουργικών σας έργων και για την παροχή κρίσιμων στοιχείων σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και χρήσης του ιστότοπου.

Οι ακόλουθες νομικές εναλλακτικές λύσεις αναφέρονται συχνά στα υποσέλιδα των ιστότοπων: Δήλωση απορρήτου

Κανονισμοί των cookies

Διαδικασία επιστροφής

Προϋποθέσεις, Όροι και Προϋποθέσεις

Εμπορικές άδειες

Δυνατότητα προσβασιμότητας

Εγγυημένη ασφάλεια

Πληροφορίες απόδοσης ή/και πνευματικών δικαιωμάτων< /p>

“Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα συνεχίσουν οι επισκέπτες να εξερευνούν τον ιστότοπό σας και να επιστρέφουν για επανεπισκέψεις. “
Ντέιβιντ Κάμπελ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας: